Congost de Mont Rebei

Congost de Mont Rebei, Montsec

El Congost de Mont-rebei és una espectacular ruta tallada a la serra del Montsec pel riu Noguera Ribagorçana. És frontera natural entre Huesca i Lleida (Aragó i Catalunya) i comparteix territori amb els espais protegits de la Reserva natural de la Noguera i la Serra del Montsec.

El congost és impressionant pel seu paisatge i per les seves dimensions. En alguns punts l'amplada es redueix als 20 metres mentre que en altres les parets verticals s'eleven fins als 500 metres d'altitud. En el seu recorregut, a través de la senda tallat a la roca, apareixen punts de gran interès com el pont penjant del Barranc de Sant Jaume, situat quaranta metres per sobre del riu.

El congost de Mont-rebei és a més una zona d'enorme valor ecològic causa de la seva flora endèmica i al seu fauna salvatge, en la qual destaquen rapinyaires com els trencalòs, els voltors i l'àguila daurada. Els aventurers podran optar pel senderisme, el descens en caiac, el muntanyisme, l'espeleologia i fins i tot la ruta amb bici per gaudir de l'increïble paisatge d'aquesta zona natural, pràcticament verge.

AnteriorEsglèsia Sauri
SegüentAigüestortes/Sant Maurici