Les Vernedes

Excursió a peu molt fàcil i bonica

El Camí Natural de Sort i la Vall d'Àssua està integrat per un conjunt de rutes condicionades al voltant d'un camí principal que es divideix en sis trams, entre les localitats de Sort, Olp, Altron, Sauri, Llessui, Les Bordes de Llessui i al Pas de Mainera. Connectades amb aquest camí principal trobarem fins a dotze rutes secundàries com la de Les Vernedes, un itinerari circular que s'inicia al centre urbà de Sort amb uns 6 km de recorregut.
Aquest recorregut que consta de 6 km. És un lloc ideal per les passejades, tant a peu, amb bicicleta o en cavall.
El traçat surt de la formatgeria del Tros de Sort i continua per la vora de la Noguera Pallaresa.
Quan vam arribar a una cruïlla de pistes, el camí entra de ple en la zona de les Vernedes, que es troba caracteritzada per les plantacions de pollancres o àlbers per al seu aprofitament com fusta per a la producció de paper. Aquesta zona hauria de ser antigament un gran bosc de ribera predominat per vern (d'aquí el nom de verneda) i altres espècies vegetals lligades a la presència d'aigua. Una bona mostra d'aquesta vegetació la podem trobar encara a l'altra banda de riu, a l'InDret cridat l'verneda de Montardit, que forma part del Parc Natural de l'Alt Pirineu.
Aquí presentem unes fotografies on es pot veure aquest meravellós paisatge de les Vernedes de Sort amb la seva flora i fauna.
Font: https://goo.gl/D24ZMi

AnteriorCasc antic de Sort
SegüentLoteria de Sort, la Bruixa d'Or