Aigüestortes/Sant Maurici

Llac de Sant Maurici

Un dels majors tresors naturals de Catalunya és el Parc Nacional d'Aigüestortes i L’Estany de Sant Maurici, únic parc nacional de la nostra comunitat. Situat al cor del Pirineu de Lleida, constitueix la representació més genuïna de l’alta muntanya i és únic per la majestuositat dels seus paisatges i per la riquesa de la flora i la fauna que acull.

El parc està sembrat d’avets i boscos de pi negre centenaris i el reguen gairebé 200 estanys d'alta de muntanya, on troben refugi l’isard, el gall fer, la marmota i el mític trencalòs.
Les millors excursions per iniciar-se en el coneixement del parc són el Camí dels Enamorats, la Roca de la Cremada, l'estany Llong, el llac de Sant Maurici i Amitges. Al Parc Nacional es poden observar fenòmens glacials com les valls en forma d'U i els estanys naturals. El paisatge inclou prats alpins i tarteres, i les parets més baixes de la zona estan cobertes per boscos d'avets i pins. Alguns dels pics del parc tenen altituds properes als 3.000 m, per la qual cosa el Parc compta amb una gran quantitat de de refugis i altres serveis externs com cases de recepció de visitants.

AnteriorCongost de Mont Rebei
SegüentTren dels Llacs